Vastlopen in je leven

Vastlopen in je leven, motivatie kwijt

Nou daar zit je dan. Je zit vast. Je bent vastgelopen in je leven. Ik zie het aan je. Vastlopen in je studie, op je werk of “gewoon” in je hoofd. Je leven lijkt net een kermisattractie, eentje die vastgelopen is en jij bungelt in zo’n karretje hoog boven het terrein, wachtend op een techneut, die je weer aan de grond kan zetten.

Machteloos gevoel

Ik heb zoiets een keer meegemaakt in Slagharen met zo’n schip dat over de kop sloeg, en er toen halverwege ineens mee op hield. Vastgelopen, ik hing in het luchtledige op m’n kop (je hoorde van alles op de grond beneden vallen) het voelde machteloos, eng, en ik kreeg vreselijke pijn in mijn hoofd.

Je leven lijkt mislukt

Weet je dit is maar een voorbeeld, maar wat jij nu meemaakt, is misschien van dezelfde strekking. Vastlopen hoe dan ook kan verschrikkelijk zijn, je leven staat op zijn kop. Leg maar eens aan je vrienden of je ouders uit dat er van alles op z’n kop staat en dat je het niet meer goed krijgt. Je schaamt je dat je leuke plannen zijn mislukt. Je wilt eigenlijk met je werk stoppen, want het gaat echt niet meer, maar hoe dan? Ineens schrik je van wie je bent. Misschien ga je wel op je gewicht letten of krijg je gewoon letterlijk geen hap meer door je keel. Zomaar om controle te houden op iets.

Vastlopen voelt eenzaam

Je bent niet de enige die het idee heeft dat hij vastgelopen is. Er zijn op dit moment zoveel redenen te noemen waardoor iemand het niet meer ziet zitten. Corona klinkt als een smoes, maar dat was het echt niet. Het is een drama voor je carrière; voor je studie. Ik heb hier cliënten die niet durven te zeggen dat ze niets hebben gedaan aan hun studie de afgelopen tijd. Ze schamen zich rot, maar het online gedoe werkte voor hen niet. Ik hoef je niet te vertellen dat dit suffe virus ons allemaal in zijn greep heeft gehad.

Tegen de muur lopen

Vastlopen is namelijk nogal wat en nu ik dit schrijf, hoef ik echt niet lang na te denken hoe ik zelf een paar keer tegen een denkbeeldige muur gelopen ben. Zoiets doet pijn. Ga niet zitten kniezen in je eentje.

Praten en jezelf kunnen zijn

Ik als coach heb een functie en ik weet wat een goed gesprek met een mens kan doen. Je voelt je bevrijd en je gaat weer stappen durven zetten. Je gaat weer vooruit! Denk je dat jij niet te redden bent, dan ben je bij mij aan het goede adres, want ik heb al met veel “hopeloze” gevallen gewerkt. Ik geloof in jouw kwaliteiten, want die heb je! Ik geloof in jou.

Twijfel niet om me te bellen of te mailen!

Bel me nu: 0640950157 en maak een afspraak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart